EN
Producator Mase Plastice

Sine perdele. Profil plastic

sine perdeleSectorul mase plastice este de fapt o industrie in plin elan al dezvoltarii care include multi jucatori. Atunci cand se cere cuiva sa descrie aceasta ramura industriala, majoritatea oamenilor tind sa se concentreze in primul rand pe “producatorii de nimicuri din plastic”, omitand de multe ori, adesea din necunostinta de cauza, compartimentul sine perdele. Un producator sine tavan, pe langa multe alte repere numite generic profil plastic are si acest sortiment in gama de produse.

Perdele noi, sisteme de prindere noi

Noile, si nu chiar, tendinte in designul de interior a transformat sistemele de prindere a perdelelor atat pentru ferestrele de apartament cat si de casa. Daca cu ceva timp inainte galeriile erau unele dintre cele mai importante accesorii in decoratiunile de interior, ele fiind adevarate opere de arta casnica in sine, astazi au lasat locul aproape in totalitate mai pacticelor sine perdele. Simple sau duble, albe sau intr-o croma diversa, sine perdele au avantaje si unele dezavantaje, de regula de ordin estetic pentru indragostitii de ritmurile vintage. Usor de montat, de intretinut si de folosit, sine perdele atrag un numar din ce in ce mai mare de utilizatori. In cele mai multe situatii, amenajarea interioarelor se axeaza mult pe alegerea parchetului sau a usii, pe colorarea peretilor sau pe gasirea unui covor de calitate. In aceste conditii, sine perdele sunt trecute la capitolul “si altele”. Stiati ca un producator sine tavan care isi respecta clienteala are in portofoliu sine perdele prevazute cu bile de silicon la interior pentru amortizarea zgomotului si o usoara folosire?

Proces de fabricatie

Dar, in esenta, ce sunt aceste obiecte deosebit de utile intr-o casa. Procesul tehnologic prin care se obtin sine perdele nu este chiar atat de complicat. Acest reper face parte din categoria profil plastic si orice producator sine tavan se foloseste de  procedeul de extrudare mase plastice pentru a il obtine prin utilizarea unui anumit tip de polipropilena (PP). Dupa ce s-a dat o forma apropiata de cea a produsului final, anume profil plastic, granulele de PP trec printr-un nou proces de formare, fiind fortate sa treaca printr-un orificiu al matritei speciale. Dupa parcurgerea tuturor pasilor tehnologici, sine perdea, un produs al unui producator de profile plastic, sunt gata pentru a fi comercializate. Daca tot am amintit de producator sine tavan, trebuie spus ca acesta are optiuni multiple pentru fabricarea mai multor tipuri de piese din plastic. Sine perdele pot sta alaturi de alte profile plastic folosite in constructii civile sau industriale, de recipientele intrebuintate in domeniul medical, de reperele caracteristice industriei auto precum si multe altele.

Perdeaua sau draperia confera unei incaperi un aer de distinctie, cu conditia ca modelele si culorile alese sa se completeze intr-un mod frumos cu restul ansamblului. Spiritul practic si in acelasi timp elegant a cuprins si detaliile care contribuie la crearea impactului vizual dorit intr-o incapere. Fie ca vorbim de living, dormitor sau bucatarie, la fel cum manerele de la de la sertare sau clanta de la usa sunt avute in vedere, sine perdele nu trebuie trecute undeva spre sfarsitul listei de prioritati.