EN
Producator Mase Plastice

Productia de mase plastice: extrudare mase plastice; productia de sine perdele

s_DSC0136Plasticul este un material extrem de versatil, care a revolutionat procesele de producție in numeroase sectoare industriale, oferind o mare varietate de aplicații datorita numeroaselor avantaje pe care le confera. Produsele din plastic sunt durabile, usoare, rezistente la impact si pot fi usor modelate. Un producator de mase plastice poate sa ofere solutii economice pentru tot felul de dispozitive care folosesc piese si componente din plastic. Laptopuri, calculatoare, telefoane mobile sau masinile sunt doar cateva exemple de dispozitive care folosesc plastic in procesul de fabricatie. La fel de vizibil este si un producator sine perdele sau orice alte piese obtinute prein extrudare mase plastice.

Tipuri de tehnici

In functie de tipul de produse care urmează sa fie fabricate, sunt folosite diferite procese de fabricatie. In principiu, exista trei tipuri de procedee folosite in procesul de fabricatie de catre un producator mase plastice: turnare prin injecție, extrudare mase plastice si termoformare.

Injectarea este cel mai frecvent tip de proces de fabricatie intalnit. Prin intermediul tehnologiei de termoplastie sunt turnate in prese micile granule de plastic, numite in termeni tehnici pelete, pentru ca prin matrite cu diferite forme sa se obtina piesele dorite. Dupa racire, piesele astfel obtinute se curata de eventuale impuritati, se indeparteaza surplusul, care de altfel se refoloseste, si intra intr-un proces de finisare. Produsele fabricate prin injecție includ tot felul de recipiente din plastic, jucarii, tuburi si multe altele.

Prin procesul de extrudare mase plastice, un producator mase plastice o cantitate de plastic care este topit si modelat intr-o anumita forma cu ajutorul unei matrite. Dupa un proces de racire prin filare sau prin explozie de aer rece forma nou obtinuta este fortata sa treaca prin orificiile unei alte matrite pentru a se obtine un anumit tip de produs. In spatele acestui demers, prin extrudare mase plastice se obtin produse precum bare de protectie auto, furtune, placi de surf, rezervoare. Un producator mase plastice care detine o linie de extrudare mase plastice este si un producator sine perdele. Este de la sine inteles de ce un producator sine perdele are un succes atat de mare in comparatie cu un alt producator mase plastice. Caracteristica de baza a produselor obtinute prin extrudare  mase plastice este rezistenta mare la impact.

Nu in ultimul rand, trebuie amintit procesul de termoformare. Acesta este un proces mai intens de fabricatie mase plastice. Practic, prin termoformare se incalzeste la o temperatura ridicata pana devine maleabil dupa care se modeleaza in forma dorita. Prin acest procedeu, un producator mase plastice are o limitare semnificativa in tipurile de piese ce pot fi obtinute.

Un producator mase plastice va fi pentru mult timp in top deoarece domeniul acesta este intr-o continua dezvoltare. Metodele de productie inovatoare, extrudare mase plastice suscita un viu interes si alternativele convenabile ale raportului cost/eficienta atat in interesul acelui producator mase plastice cat si al clientului sunt doar doi dintre cei mai importanti factori care conduc la renuntare, in limitele posibilului, la metode traditionale de fabricatie si adoptarea unora noi. Un exemplu bun in acest sens este dat de un producator sine perdele.