EN
Producator Mase Plastice

Prezenta maselor plastice in societatea actuala

Prezenta maselor plastice in societatea actualaProducatorii mase plastice au la dispozitie o varietate foarte mare de optiuni tehnice pentru obtinerea unei insemnate productii cantitative cat si calitative. In prezent este disponibil un numar de peste 90 de tipuri de mase plastice generice care pot suporta peste 1000 de combinatii din care rezulta una dintre cele mai variate game tehnologice de produse finite. Cu o istorie putin peste 50 de ani, prelucrare mase plastice este astazi una dintre cele mai infloritoare industrii. Cu un proces de fabricatie relativ simplu, micutele granule iau forme foarte diverse. Asociata acestei industrii este cea petro-chimica care asigura materia prima, polimerii. Putine sunt domeniile care nu beneficiaza astazi de roadele acestei adevarate revoilutii industriale. Nu intamplator producatori mase plastice ocupa locuri onorante pe burse sau se afla printre interesele de dezvoltare ale multor investitori.

Printre cele mai des intalnite metode de prelucrare mase plastice de care producatori mase plastice este injectia. Procedeu tehnologic industrial total diferit de cel medical, acesta este automatizat fiind posibil datorita unor utilaje denumite masini injectie mase plastice. Acest tip de utilaje necesita, de regula, o investitie serioasa si un spatiu de lucru generos ca dimensiuni. Investitia este totusi rentabila, ea fiind relativ repede recuperata. Cu timpi de executie diferiti, prelucrare mase plastice prin injectie se realizeaza prin introducerea materiei prime in utilaj, aducerea la o anumita temperatura si, cu ajutorul unui piston, masa amorfa este injectata intr-o matrita. Dupa racire piesa este scoasa din dispozitiv si, dupa un minim proces de indepartare a surplusurilor, poate fi livrata de catre producatori mase plastice clientilor. O caracteristica importanta a polimerilor este termoplasticitatea.

Obtinute prin acest tip de prelucrare mase plastice, produsele pot fi intalnite in domeniul casnic sau cel alimentar, printre consumabilele medicale, in industria auto sau in cea electronica. La cat de multe sunt domeniile de utilizare a maselor plastice, ar fi mai usor de spus unde nu se folosesc. Ei bine, si acest lucru este relativ greu de facut. Obiecte de dimensiuni mici si foarte mici pana la obiecte de mari dimensiuni, masini injectie mase plastice sustin economia globala cu produse ieftine si fiabile. Prezente in portofoliul celor mai multi producatori mase plastice, piesele injectate se dovedesc a fi mereu utile. In general, toate etapele prin care trec piesele din plastic – producere, prelucrare mase plastice si ambalare – sunt automatizate, oamenii avand mai mult un rol de coordonator –  observator al intregului proces.

Grupul de producatori mase plastice este din ce in ce mai numeros, economia in plina dezvoltare generand spatiu pentru toti. Dezvoltarea industriei s-a datorat in primul rand intuitiei care a facut posibila schimbarea unor materii prime precum lemnul, otelul sau sticla cu produse din mase plastice. Costurile de productie s-au redus astfel foarte mult, multe dintre produse elitiste ale inaltei tehnologii devenind o obisnuinta pentru marea masa a consumatorilor. Si nu numai aici s-au inregistrat progrese remarcabile. De aceea, se poate spune ca masele plastice au condus intr-un ritm accelerat la formarea societatii de consum care se intalneste astazi in toata lumea civilizata.