EN
Producator Mase Plastice

O fabrica de mase plastice mai multe produse

sine perdeleIn peisajul industrial al economiei se profileaza destul de multe fabrici care au profile foarte diferite. De la fabrici de procesare a produselor alimentare si pana la fabrici care produc tevi si alte tipuri de tubulaturi, diversitatea acestora este imbucuratoare. Dintre ele se evidentiaza fabrica de mase plastice. Atentie insa ca singularul exprimarii nu se regaseste in realitate el fiind doar generic. Din contra numarul lor este destul de important. Datorita domeniului foarte vast al maselor plastice, este greu ca o fabrica sa acopere toate sferele de interes. Intalnim produse din plastic in sectoarele casnic-gospodaresc, al constructiilor sau in cel al produselor electronice si electrocasnice, acestea fiind doar cateva exemple. Practic folosim plastic la birou la piscina sau la muncile agricole. Fiecare dintre aceste domenii are nevoie de anumite tipuri de produse realizate printr-o mare varietate de procese tehnologice. Din fericire, aceste procese nu sunt deloc complicate.

Intr-o fabrica de mase plastice este foarte posibil sa fie gasita si o masina de injectat mase plastice, deoarece cu ajutorul ei poate fi realizata o gama foarte mare de repere necesare in multe domenii de activitate. Cu un proces de lucru relativ usor care necesita de regula o supravegere minimala el fiind in totalitate automatizat si cu o varietate deosebita a produselor, un astfel de utilaj se dovedeste a fi o buna investitie aproape indiferent de context. Dar el nu este singur.

La fel de interesant este si reperul denumit profil plastic. Realizat printr-un proces diferit de cel realizat de o masina de injectat mase plastice, de extrudare este vorba, gama de profile plastic este si ea destul de bogata. Exemple de profil plastic: sine pentru perdea, profile pentru gresie si faianta, profile si coltare pentru parchet, rame foto, profile folosite pentru finisajul obiectelor de mobilier si lista ar putea continua. Este lesne de inteles faptul ca la o asa de mare multitudine de utilizari, culorile in care pot fi gasite sunt si ele daca nu de fiecare data frumoase in numar destul de mare.

Pentru adeptii curentului ecologist, trebuie spus ca daca sunt respectate toate normele de mediu, o fabrica de mase plastice emana un nivel redus noxe poluante. Un alt aspect de care plasticul ar putea fi cel din urma vinovat este cel al reciclarii. O prezenta activa a fiecaruia dintre noi va reduce considerabil gradul de poluare a mediului cu produse din plastic nemai trebuind sa cautam un vinovat inexisten de altfel.

De mai bine de cincizeci de ani asistam la o adevarata revolutie industriala. Conducatorul suprem sau eminenta cenusie, viziunile difera in functie de pozitia adoptata de fiecare vis a vis de acest fenomen, aflat in spatele acestei revolutii este plasticul prelucrat in fiecare fabrica de mase plastice si folosit zi de zi de noi toti de cele mai multe ori fara sa constientizam acest lucru. Iata unul dintre gesturile firesti de care suntem raspunzatori si nu intotdeauna constienti: pentru a citi acest articol a trebuit sa folositi tastatura si mouse-ul de la calculatorul personal sau sa luati in mana tableta.