EN
Producator Mase Plastice

Injectie mase plastice. Piese plastic automotive

mase plasticeAtunci cand spui ca “plasticul e peste tot” nici nu iti dai seama cat adevar contine aceasta afirmatie. Printre produsele obtinute prin tehnologia injectie mase plastice regasim obiecte de uz casnic, profilele sau ramele des intalnite in constructii civile sau industriale precum si in domeniul pieselor plastic automotive. Produse de larga utilitate, poate cel mai bun exemplu este mouse-ul folosit zilnic, acestea sunt si foarte rezistente in timp sau la diverse socuri mecanice, calitatile si propietatile specifice facandu-le practic indispensabile in ziua de azi.

Proces de fabricatie

Turnarea prin injectie mase plastice este cel mai important proces in fabricarea pieselor din plastic. Acest proces se face prin fortarea plasticului aflat initial sub forma de granule, sub actiunea directa a unei temperaturi ridicate, intr-o matrita de o anumita forma pana cand acesta se raceste si ia o noua forma specifica. Turnarea prin injectii mase plastice este foarte utila atunci cand piesele din plastic care trebuie sa fie produse sunt prea complexe sau costisitoare pentru a se face manual sau printr-un alt procedeu. Prin aceasta metoda de injectii mase plastice se pot obtine intr-un timp relativ scurt si cu costuri de productie reduse mai multe piese simultan prin utilizarea aceleiasi matrite.

Alte procedee tehnologice

Producatorii pot folosi mai multe tehnici de formare distincte pentru a produce componente din plastic. Aceste tehnici includ turnare prin injectie termoplastic si termorigid, transferul de rasina, suflare, turnare prin compresie, termoformare, turnare spuma structurala si multe altele. De regula, aceste procedee de obtinere a pieselor se folosesc cu precadere in industria auto. Reperele pentru piese plastic automotive sunt cunoscutele volane sau borduri, ca sa dam doar doua exemple dintre cele mai intalnite. Necesitatea lor este evidenta, calitatea trebuind sa se situeze la niveluri foarte ridicate.

Complexitate, competente, design

Cele mai multe companii care activeaza in acest sector al pieselor obtinute prin injectie mase plastice acopera intreg procesul de fabricatie: proiectare, realizare matrite, productie prin injectii mase plastice, finisare produse si livrare. Ele dispun de un personal inalt calificat: designeri industriali specializati in realizarea matritelor pentru injectii mase plastice care lucreaza direct cu clientii, ingineri si personal lucrativ cu experienta precum si personal auxiliar care completeaza schema de personal necesara obtinerii unor piese frumoase si bune totodata.

Mai ales in domeniul piese plastic automotive care de la an la an este din ce in ce mai pretentioasa in ceea ce priveste calitatea dar si aspectul, prezenta inaltei tehnologii este imperios necesara datorita tolerantelor foarte mici admise. Proiectarea si productia asistate de calculator, prezenta celor mai noi tehnologii si echipamente de productie ofera rezultate pe masura asteptarilor clientilor atat cei care produc automobile cat si a cumparatorilor acestora.

Orice producator de automobile stie ca este recomandat alegerea unei firme care produce piese plastic automotive prin injectie mase plastice dotat cu cele mai noi tehnologii in domeniu. O firma flexibila si orientata spre client care poate asigura in bune conditii un volum mare de comenzi dar si serii de volume mici va fi intotdeauna preferata in detrimentul uneia caracterizata de rigiditatea in gandirea si viziunea manageriala a plasticului folosit pentru obtinerea pieselor.