EN
Producator Mase Plastice

4M Sibiu produce mase plastice

mase plasticeIn viata noastra, de zi cu zi, produsele din mase plastice sunt din ce in ce mai necesare. De la omniprezentele “PET-uri” si pana la tamplaria geamurilor, de la locuinte sau diverse recipiente folosite in bucatarii sau in spitale, aceste produse ocupa un rol important in economia individuala sau in cea nationala. Dar foarte putini dintre noi isi pun intrebari de genul: “Ce sunt de fapt?” sau “Care este procesul de fabricatie al obiectelor ce generic le numim mase plastice?” De ce ne-ar interesa astfel de lucruri? Pentru simplul motiv ca este bine sa stim ce folosim si de unde le putem procura.

Aceste obiecte sunt fabricate din polimeri care, sub actiunea caldurii pot lua diverse forme. Dupa racire, proprietatile precum rezistenta mecanica ridicata, bune termoizolante si elictrolitice le-au facut foarte populare in randul consumatorilor. Referitor la a doua intrebare, de ani buni s-a dezvoltat pe plan national o adevarata industrie producatoare de mase plastice. Fabrici de productie mai mari sau mai mici produc, constant pentru acoperirea consumului intern dar si pentru export. Un exemplu elocvent poate fi 4M Sibiu, o companie producatoare de obiecte din mase plastice destinate cu precadere constructiilor industriale dau civile, industriilor farmaceutica, automotive si textila sau materiale specifice pentru amenajarile interioare. De-a lungul celor aproape douazeci si cinci de ani de experienta, productia s-a diversificat semnificativ prin aducerea unor masini si utilaje specifice. Astfel, materiale precum PVC, HDPE, PP, PS, ABS, POM , PA 6, PA 6.6 prind viata sub forma unor piese injectate si profile extrudate de foarte buna calitate. Un mare avantaj in lupta cu concurenta acerba din acest domeniu il constituie oferirea de servicii de proiectare si executie matrite pentru injectare si extrudare mase plastice. Producatorul isi completeaza oferta extrem de generoasa de mase plastice cu asigurarea operatiilor de asamblare atunci cand situatia o impune sau cand vine ca cerere expresa din partea clientilor. Si daca tot am adus vorba de oferta de mase plastice a producatorului sibian, piesele injectate fabricate aici se gasesc intr-o gama foarte larga, aceasta acoperind mai multe domenii. In general, pe langa calitatea garantata, productia se axeaza mai mult pe producerea pieselor cu o greutate neta de pana la 1000 grame. In ceea ce priveste profilele extrudate, tehnologia de ultima ora permite realizarea unor profile ce acopera o serie extinsa nevoi. Pe liniile de productie disponibile, materiale precum PVC rigid sau plastifiat, PP sau PE cu latimi de pana la 400 mm, materiile prime pentru mase plastice, iau forma profilelor dorite. Procesul poate fi continuat cu aplicarea de folii de orice culoare sau textura.

Sectorul industrial concentrat in jurul productiei de mase plastice este unul dintre cele mai dinamice de pe piata, frecventa oportunitatilor aparute in ultimul timp obligand, intr-un fel, actorii aflati in piata sa profite la maxim de ele. Necesarul de astfel de materiale este, vizibil, intr-o progresie accelerata a cresterii, cererea de mase plastice datorandu-se si iesirii economiilor din situatia mai putin placuta in care s-au aflat in ultimii ani, asteptarile fiind pe masura investitiilor.